Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Knipperende achteruitrijverlichting

Vraag gesteld door B. Vrieling op 28 maart 2021

Heb een Ford Kuga 2013 en een Kabe Royal 2019. Bij aansluiting van caravan aan auto knipperen de achteruitrijlichten.
De. Ford dealer zegt probleem is voor de caravandealer en caravandeler zegt Ford.
Waar kan het probleem zitten in de auto of caravan. Graag uw advies
 

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U heeft een probleem met de verlichting van de caravan en vraagt zich af of het nu aan de caravan of aan de auto te wijten is.

Ik vermoed dat uw caravan voorzien is van LED-verlichting en dat de afname van stroom zo laag is dat dit storingen veroorzaakt bij de auto.

Op ons platform heeft mijn collega al een soortgelijk probleem behandeld:
Het probleem wat u beschrijft komt vaker voor. Het is niet zozeer een probleem van de auto of van de caravan. Het is een probleem van de combinatie tussen die 2.

Uw trekhaak module van de auto kan niet goed communiceren met de LED-verlichting van de caravan. Het heeft dus geen zin om te wijzen naar de caravandealer of naar de autodealer. In feite hebben ze allebei net zoveel gelijk als dat ze ongelijk hebben.

Het probleem kan waarschijnlijk vrij eenvoudig opgelost worden door een specialist op dit gebied. Die kunnen dan bepaalde weerstanden of een module plaatsen waardoor het probleem opgelost wordt. Een specialist op dit gebied is bijvoorbeeld ecs-electronics. De kans is groot dat zij de oplossing hebben om dit probleem de wereld uit te helpen. Mijn advies is om het probleem bij hen of bij een andere specialist voor te leggen, en daar te bespreken hoe dit bij uw combinatie het beste opgelost kan worden.