Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Gewicht camper

Vraag gesteld door op 16 maart 2021

Heb c rijbewijs heb camper gekocht ,heb ook geïnformeerd of het gewicht verhoogd kon worden was geen probleem via RDW ,maar is voor deze camper niet mogelijk volgens Adria heb camper opgehaald weegt 3300 kg met 40 liter water en halve tank diesel inclusief glas fles voor de rest leeg wil hem terugbrengen kunnen er niks mee wat nu als advies

Antwoord van Mickel

Antwoord van Mickel

ANWB Expert

U heeft een kampeerauto gekocht en u zou tijdens de aankoop verteld zijn dat het gewicht omhoog gekeurd zou kunnen worden. Uit het kentekenbewijs blijkt dat deze kampeerauto een technisch toegestane maximum massa van 3500Kg heeft.

Als ook de fabrikant aangeeft dat op basis van het CVO geen hogere toegestane massa mogelijk is dan kan de RDW niet 'omhoog'-keuren.

Als u kunt bewijzen dat het voor de verkoper duidelijk moest zijn, dat u als koper geweten had dat het kunnen verhogen van het gewicht van belang was voor u, of zelfs zou hebben medegedeeld dat het gewicht verhoogd kon worden, dan kan de koop op grond van dwaling worden vernietigd. De bewijslast hiervoor ligt echter bij u.

Hier leest u hoe u kunt proberen de overeenkomst op grond van dwaling te kunnen laten vernietigen.