Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Driewieler mee met caravan

Vraag gesteld door P. Smulders op 6 april 2021

We zijn in het bezit van een Solifer-caravan. Sinds een jaar fietst mijn vrouw op een driewieler. Die zou ik graag meenemen op vakantie in Nederland. Niet voor verre buitenlandse reizen. Ik heb heel internet afgezocht maar kan niets vinden wat dit mogelijk maakt. Zelf zat ik te denken aan een installatie om achter op de caravan te hangen, maar is dat verstandig c.q. veilig. Een andere mogelijkheid is aan de voorzijde. Twee wielgoten in de lengterichting op de dissel en een vergrendeling van het voorwiel hoog op de caravan.

Antwoord van Mickel

Antwoord van Mickel

ANWB Expert

U heeft een Solifer caravan en u wil graag een driewieler meenemen.

In het algemeen kan gezegd worden, dat een het meenemen van fietsen achterop de caravan, en dus in dit geval een driewieler, niet de meest ideale plek is. Het komt de stabiliteit niet ten goede, en de achterwand van een caravan is vaak niet geschikt voor het dragen van veel gewicht.

Het meenemen van een driewieler op dissel is dan de betere oplossing. Uiteraard moet u wel de maximale kogeldruk respecteren. Vaak helpt het bijvoorbeeld de gasflessen en het reservewiel van de disselbak naar de auto te verplaatsen.

Wellicht is het nog beter om de driewieler op het dak van de auto te vervoeren. Er bestaan zelfs speciale systemen voor het vervoer van een driewieler op het dak van de auto. Deze Duitse fabrikant heeft speciale dakdragers voor drie-wielers.