Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Betrouwbaarheid Citroën motor voor camper

Vraag gesteld door E. Hurkens op 20 februari 2021

Wij hebben een Carado camper gekocht met fiat onderstel en motor. Deze bestelling is geannuleerd vanwege problemen met de levering van fiat onderstel en de Carado wordt nu door dealer aangeboden op Citroen onderstel met 140 PK Citroen motor.Kunt u aangeven of wij nog ergens op moeten letten en of dit betrouwbare moren zijn voor campers?
 

Antwoord van Mickel

Antwoord van Mickel

ANWB Expert

U heeft een Carado kampeerauto gekocht, nu blijkt dat die niet leverbaar is met een Fiat onderstel. De dealer kan u wel een Citroën 140Pk versie aanbieden. U wilt wat meer weten over de betrouwbaarheid van de motoren.

Vooropgesteld is in de basis een Fiat Ducato en een Citroën Jumper hetzelfde voertuig. Ze komen dan ook uit dezelfde fabriek in Italië.

Citroën en Peugeot gebruiken voor dit onderstel alleen hun eigen motoren. De laatste generatie Euro 6 motoren stammen uit 2019 en is een doorontwikkeling van de al langer bestaande DW12 motor. Deze motoren zijn leverbaar in verschillende vermogens, waaronder een 140Pk.

Wij hebben tot op heden nog geen berichten gekregen dat er problemen zijn met deze motoren. Ze voldoen aan de laatste milieu eisen en zijn voorzien van een Ad-Blue systeem voor de uitlaatgasreiniging. Ik zie dus geen reden om niet voor deze motor te kiezen.