Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Regels voor eigenaar

Vraag gesteld door op 5 augustus 2020

Graag wil ik weten of er tijdens het hoogseizoen door de campingeigenaar chalets geplaatst mogen worden. Is er niet een regel dat er tijdens de vakantieperiode geen grote werkzaamheden mogen worden uitgevoerd? Op de Oase van rust is geen rust te vinden?

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U heeft een seizoensplaats op een camping. Lopende het seizoen wordt u door toedoen van de ondernemer gestoord in uw huurgenot, vanwege niet acuut noodzakelijke werkzaamheden. U vraagt zich af wat uw rechten zijn. 

U heeft als recreant (huurder) het recht om in alle rust het genot te hebben van uw standplaats. Zodoende dient de ondernemer werkzaamheden op de camping - welke niet acuut noodzakelijk zijn - buiten het seizoen om te plannen, opdat u als recreant hier geen hinder of overlast door ondervindt.
 
Indien er sprake is van overlast door de ondernemer, dan doet u (samen met mede-recreanten) er goed aan hier tegen op te treden. Eventueel kunt u de ondernemer om compensatie verzoeken voor de periode dat u niet het volledige genot heeft gehad van uw seizoensplaats.

Geschillencommissie

Indien de camping bij de  RECRON is aangesloten kunt u geschillen ter beoordeling voorleggen aan de Geschillencommissie Recreatie.