Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Jumpstarter / accu booster

Vraag gesteld door op 2 december 2020

Voor noodgevallen bij een eventuele lege accu had ik in eerste instantie een Carpoint Jumpstarter Spanning: 12 Volt Capaciteit: 400-900 Amp. Deze was bedoeld voor het starten van mijn camper met daar in een accu van 90ah. Bij de aankoop werd er gezegd dat dit genoeg zou zijn voor het starten van mijn camper met een Fiat turbo motor van 2500 cc. Niet dus!! Nu heb ik hier en daar informatie opgevraagd maar de antwoorden zijn wisselend. Een goede keus volgens de insiders zou de Tacklife KP200 zijn. Is het mogelijk om daar omtrent wat advies over te mogen ontvangen.

Antwoord van Mickel

Antwoord van Mickel

ANWB Expert

U heeft een Carpoint Jumpstarter, die voldoet niet om uw kampeerauto met Fiat 2.5TD motor op te starten.

Ik kan me inderdaad voorstellen dat het voor deze jumpstarter lastig is om een zware dieselmotor op te starten. Om een zware dieselmotor op te kunnen starten is een jumpstarter met meer vermogen nodig, de huidige jumpstarters met Lithium-ion batterijen kunnen dat vaak wel.

Wij hebben geen test uitgevoerd om te bepalen welke Jumpstarter de beste is, ook de tests die ik op internet tegenkom geven geen duidelijkheid over de prestaties.

Ik kan alleen uit eigen ervaring zeggen dat de Jumpstarter van het Merk Noco, die ik zelf regelmatig gebruik, goed functioneert. Van dit merk zou de Noco GB70 voldoende power moeten hebben voor uw kampeerauto.

Alternatieven zijn de Hummer H1 Mini-Jumpstarter die verkrijgbaar is via onze webwinkel, en de door u genoemde Tacklife KP200, die beide, gezien de specificaties, in staat moeten zijn om uw kampeerauto probleemloos te kunnen starten in geval van een lege accu.