Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Info Sterckeman caravan

Vraag gesteld door op 31 december 2020

We zijn van plan een sterckerman evolution 400 caravan  te kopen. Bj 2010 ziet er heel goed uit. Zijn dit goede caravans of raad deze af en hoeveel mag zoiets kosten ?
 

Antwoord van Mickel

Antwoord van Mickel

ANWB Expert

U bent van plan om een Sterckeman caravan te kopen en u wilt weten of dat een goede caravan is en wat zoiets mag kosten.

Het van oorsprong Franse Sterckeman maakt sinds 1974 onderdeel uit van de Trigano groep. Trigano is één van de grootste Europese fabrikanten van caravans en kampeerauto's. Andere bekende merken zijn bijvoorbeeld Caravelair en Adria.

Een kenmerk van deze caravans is dat ze over het algemeen licht gebouwd zijn. Een Hobby of Fendt met ongeveer dezelfde afmetingen is vaak veel zwaarder.
Een lichtere caravan is vaak in het voordeel als uw auto niet zo'n hoog trekgewicht heeft of wanneer er bijvoorbeeld sprake is van alleen rijbewijs B.
Ook komt dit de rijeigenschappen meestal ten goede.

Als de caravan u bevalt, zie ik geen enkele reden om niet voor dit merk te kiezen.

Het kan altijd raadzaam zijn om een caravan met bijvoorbeeld BOVAG garantie Caravan of vouwwagen met BOVAG Garantie | Bovag.nl | Thema's aan te schaffen, of gebruik te maken van een aankoopkeuring als u de staat zelf niet kunt beoordelen.

Helaas beschikken wij niet over een koerslijst, op basis daarvan kan ik helaas geen prijs noemen.
De nieuwprijs van de Sterckeman Evolution Comfort 400CP was in 2010 EUR 13.650,-

De prijs die gevraagd zal worden is ook afhankelijk van de staat en eventuele extra's. Om toch een prijsidee te krijgen kan ik u aanraden om via internet de prijzen van min of meer vergelijkbare caravans met elkaar te vergelijken. Het zal u opvallen, dat de prijzen soms best wel verschillend zijn.