Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

G607

Vraag gesteld door op 27 januari 2021

Bij toeval liep ik tegen de informatie aan over de G-607 normeringen en voorwaarden en de daaraan gekoppelde keuring. Inmiddels doen ook verhalen de ronde over camperaars die de toegang tot een camping werd ontzegd omdat er geen G607 certificaat kon worden getoond. Ik ben er van overtuigd dat de installatie en keuring voor mij voordelen biedt en ik heb me laten informeren over de voorwaarden en de kosten. Ik heb begrepen dat een keuring alleen mag worden uitgevoerd door een gecertificeerde keurmeester. Is er een overzicht beschikbaar van G-607 gecertificeerde keurmeesters (bedrijven)? Het zou zonde zijn deze aanzienlijke kosten te maken en vervolgens nog steeds niet aan de eisen te voldoen. Bij voorbaat dank voor een reactie.

Antwoord van Mickel

Antwoord van Mickel

ANWB Expert

U bent op zoek naar een lijst met bedrijven die een G-607 certificaat afgeven.

In Nederland bestaat er geen verplichting in de gasinstallatie van een caravan of kampeerauto te laten keuren. Als bij regelmatig onderhoud ook de gasinstallatie nagekeken wordt, is dat meer dan voldoende.

De G-607 keuring is een Duitse keuring en volgens de Duitse TÜV, ook alleen verplicht voor in Duitsland geregistreerde voertuigen. Op de website van de Nederlandse TÜV vind u daar op dit moment dan ook niets over terug.

Wij hebben daarom ook geen lijst van Nederlandse bedrijven die dit kunnen doen en wat de kwaliteit daar van is. U kunt zich dan ook afvragen of de G-607 keuring de werkelijke reden was, om iemand de toegang tot een camping te weigeren.

Mocht u desondanks toch een G-607 keuring overwegen, dan kunt u het beste via internet op zoek gaan naar bedrijven die dit aanbieden.