Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Eventuele aanschaf camper

Vraag gesteld door op 4 januari 2021

Wij overwegen de aanschaf van een camper uit 2009 met een Ford Transit 2.2 TDci motor. Is dit  een goede keuze, gezien de slechte ervaringen met de motor in het verleden?

Antwoord van Mickel

Antwoord van Mickel

ANWB Expert

 

U overweegt een camper op basis van een Ford Transit 2.2TDCi motor uit 2009, en u wilt graag weten of dat een verstandige keuze is.

Het klopt dat er met deze motor problemen zijn geweest, het betreft de Transit motoren die  2.2TDCi tussen 1 Januari 2006 en 17 Oktober 2010 geproduceerd zijn.
Ford heeft hiervoor een Coulance regeling bedacht, maar die geldt voor voertuigen met een maximale leeftjid van 10 jaar en 364 dagen.
Voor de camper die u op het oog heeft geldt dus deze regeling niet meer.

Het is natuurlijk ook mogelijk dat de desbetreffende motor in de camper die u op het oog heeft, reeds vervangen is. Of u deze camper dus wel op niet moet kopen, zal vooral afhangen van de onderhoudshistorie en eventuele reparaties in het verleden.

Als u 100% zekerheid heeft dat deze motor al vervangen is voor een exemplaar van na 17 Oktober 2010, dan zou ik deze camper niet afraden. Weet u de historie niet, of is de motor nog origineel, dan zit er altijd een risico aan dat u een verkeerd exemplaar te pakken heeft.