Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Caravan schade herstel

Vraag gesteld door op 23 november 2020

De hoeken van de caravan bodem zijn rot. Kan reparatie en welke impact heeft dat?

Antwoord van Mickel

Antwoord van Mickel

ANWB Expert

U heeft een caravan waarvan de hoeken van de bodem rot zijn en u vraagt of een reparatie haalbaar is en wat voor impact dat heeft.

Een vloer van een caravan die rotte plekken vertoont heeft waarschijnlijk last van een lekkage. Los van een eventuele reparatie zal ook de oorzaak opgespoord en opgelost moeten worden.

Zonder de schade gezien te hebben, is het lastig om een oordeel te geven wat er precies moet gebeuren.

In het algemeen kan wel gesteld worden dat het vervangen van vloerdelen erg ingrijpend is. De vloer heeft een verbinding met de wand. Ook in het interieur zitten er weer allerlei delen aan de vloer bevestigd. Denk bijvoorbeeld aan de kastjes onder de bank of een keukenblok. Om dit goed te kunnen repareren zullen die delen gedemonteerd moeten worden.

Het kan tevens zo zijn dat niet alleen de vloer, maar ook de aanhechting van de wand aangetast is. Ook dat zal dan verholpen moeten worden. Uiteraard kan alles gerepareerd worden, maar u moet er sowieso rekening mee houden dat dit erg arbeidsintensief is.

De kans dat er uiteindelijk meer vervangen moet worden dan alleen de vloerdelen is zeker aanwezig. Dit kan soms pas tijdens het reparatieproces naar boven komen en een inschatting van de kosten is dan lastig te maken.

Of de caravan dat waard is, en of het u dat waard is, kan ik niet beoordelen. Veel zal afhangen van de waarde en leeftijd van de caravan.