Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Camper

Vraag gesteld door op 29 oktober 2020

Wij hebben belangstelling voor de aankoop van een nieuwe camper Forster T649EB bij Haffkamp campers Randstad in Berkel Rodenrijs. Heeft u referenties over product en dealer?

Antwoord van Mickel

Antwoord van Mickel

ANWB Expert

U heeft interesse in een nieuwe camper van het merk Forster.

Forster is een budget merk van Eura-mobil. Die worden sinds 2017 gebouwd in het Duitse Sprendlingen. Sinds 2005 maakt dit bedrijf onderdeel uit van het Franse Trigano.

U heeft het over de T 649 EB, dit model zie ik voor modeljaar 2021 niet in de prijslijsten staan. Ik vermoed dus dat dit gaat om een camper van het modeljaar 2020. Het kan natuurlijk zijn dat het een showroom model betreft wat nog niet verkocht is.

Wij hebben deze campers niet getest, dus ik kan geen oordeel geven over de kwaliteit. Qua onderstel zijn deze campers gebouwd op een Fiat Ducato chassis, waarvan bekend is dat het een prima basis is voor een kampeerauto.

Ook over de dealer kan ik weinig vertellen. Ik kan niet zien dat ze aangesloten zijn bij een branche organisatie zoals bijvoorbeeld de BOVAG. Dit hoeft niet te betekenen dat dit een slecht teken is, maar in het geval van een geschil, kunt u bijvoorbeeld geen geschillencommissie inschakelen.

Ook zie ik ze niet als officiële dealer staan op de internationale website van Forster . Misschien is het verstandig om hierover wel navraag te doen bij Forster in Duitsland.
Op hun eigen website geven ze namelijk wel aan dat ze dealer zijn van dit merk.