Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Buscamper buiten laten staan?

Vraag gesteld door op 19 januari 2021

Wij zijn bezig om een fiat ducato (KNAUS inbouw) buscamper te kopen. Hij past niet in onze garage, is het voor auto's tegenwoordig een probleem om het hele jaar buiten te staan? Of is het toch beter om een carport te bouwen zodat hij in ieder geval overdekt staat?
 

Antwoord van Mickel

Antwoord van Mickel

ANWB Expert

U bent bezig om een buscamper te kopen, u wilt graag weten of het beter is om een carport te bouwen of dat dit niet nodig is.

Uiteraard kan een buscamper buiten staan, maar als u de mogelijkheid heeft om een carport te bouwen zou ik dat zeker doen.

Juist met een camper wordt er niet dagelijks gereden, u rijdt dus als het ware de bus ook niet "droog". Een carport heeft  het voordeel dat het goed doorwaait waardoor eventueel aanwezig vocht ook snel zal opdrogen. Soms zelfs sneller dan in een garage. Is de bus eenmaal droog, dan beschermt de carport tegen opnieuw vochtig worden.

Zonder carport zal er sneller mosvorming ontstaan, de lak zal sneller vervuilen en zullen bijvoorbeeld remschijven sneller gaan roesten. Juist de carrosserie heeft meer te verduren zonder carport. Een carport beschermt namelijk ook in de zomer tegen fel zonlicht. Eigenlijk is een goede carport een ideale overkapping voor een voertuig.