Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

APK geldigheid verloopt tijdens verblijf buitenland

Vraag gesteld door op 1 december 2020

Wij gaan medio jan 2021 met onze camper voor een langere periode naar het buitenland. De huidige APK keuring is gelding tot april 2021, die geldigheid verloopt dus gedurende ons verblijf in het buitenland. Wat is de beste manier om te regelen dat ten alle tijde de camper gebruiken met een geldige APK keuring.

Antwoord van Mickel

Antwoord van Mickel

ANWB Expert

U gaat voor een langere tijd naar het buitenland, uw APK loopt af in april 2021, u vraagt zich af hoe u kunt zorgen dat uw kampeerauto ten alle tijde gekeurd is.

Op het moment dat u uw auto in januari 2021 laat keuren, is deze APK sowieso één jaar geldig. Het is dus altijd mogelijk een auto eerder te laten keuren.

Daarnaast zijn er in België en Spanje ook mogelijkheden om Nederlandse voertuigen te laten keuren. Afhankelijk van uw reisbestemming zou dat ook nog een overweging kunnen zijn.

Ook in het buitenland moet uw voertuig voorzien zijn van een geldige APK. Twee maanden na het verstrijken van de APK termijn, kan de RDW een registercontrole uitvoeren zodat u automatisch een boete krijgt.

Op de website van de RDW kunt u zien hoe keuren in het buitenland werkt.