Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Electroblock EBL 208 SE

Vraag gesteld door B.A.M. Durenkamp op 1 mei 2020

Laadt dit blok onder het rijden ook de huishoudaccu? Dat deze de koelkast laat draaien, dat is mij bekend. Zo ja, welk nummer is dat op het blok, en hoeveel amp. p/u,

Antwoord van Mickel

Antwoord van Mickel

ANWB Expert

U vraagt zich af of de Schaudt EBL 208SE ook de huishoudaccu tijdens het rijden bij kan laden.

Met deze uitvoering is dat inderaad mogelijk. De huishoudaccu kan geladen worden met een stroomaansluiting op 230V, zonnepanelen of tijdens het rijden via de dynamo van de auto.

Voor wat betreft de koelkast is het de vraag hoe die aangesloten zit. Dit apparaat heeft namelijk een aparte uitgang voor een koelkast met AES (Automatic Energy Selection). Heeft u dus een koelkast die automatisch omschakelt al naar gelang welke energiebron aangeboden wordt, dan is dat de meest linker zekering op het blok. Het staat er ook duidelijk bij met een uitroepteken.

De aansluiting van de koelkast loopt over meerdere nummers, aansluiting 13 is de plus en 14 de min. Ook aansluiting 7(+) en 15 (-) in het geval van een AES koelkast. Wel is het raadzaam om niet zo maar zaken aan te sluiten, en in de praktijk kunnen zaken ook anders aangesloten zitten. U zult dus altijd eerst goed moeten meten.

Via de dynamo kan er maximaal met 30A geladen worden.

Deze link geeft toegang tot alle schema's en aansluitschema's van Schaudt produkten.