Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Watertoevoerslang op comfortplaats

Vraag gesteld door J.C.P.M. van Diemen op 31 januari 2020

Mijn caravan is voorzien van een city wateraansluiting (gardena messing aansluitkoppeling). Wat voor water toevoerslang +koppelingen kan ik hiervoor op een comfortplaats het beste gebruiken? Wij hebben geen vaste staanplaats dus moet een mobiele slang(oplossing) zijn.

Antwoord van Mickel

Antwoord van Mickel

ANWB Expert

U heeft een City wateraansluiting met een Gardena aansluiting. U wil weten welke koppelingen en slang u nodig heeft.

Hiervoor volstaat normaal gesproken gewone tuinslang. De goedkoopste van Gardena bijvoorbeeld kan al een druk van 22 bar aan. Voldoende voor normale waterdruk. Vaak is een slanghaspel makkelijk in gebruik om eenvoudig de slang op en af te kunnen rollen.

Wel is het verstandig om een assortiment kraanstukken mee te nemen. Afhankelijk van de gebruikte kraan op de camping. Met 3 kraanstukken van respectievelijk  1/2" 3/4" en 1" zit er waarschijnlijk altijd de juiste bij. Hier kunt u dan vervolgens de Gardena snelkoppeling op aansluiten .

Hier ziet u de diverse kraanstukken die verkrijgbaar zijn. Tevens bestaan er ook zogenaamde `waterdieven` voor gladde en ovale kranen. Beschikbar in 14-17 en 15-20 mm.

Neemt u daarnaast nog een simpele slangklem mee die goed om de tuinslang past. Dan kunt u, in geval van een tuinslangkoppeling die reeds op een kraan zit, de slang direct op de kraan aansluiten.