Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Bovag garantie caravan

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 25 augustus 2019

Mijn Dethleffs-caravan heeft eind april een BOVAG onderhoudsbeurt gehad bij een erkend Caravanbedrijf en is na herstel van enige onderdelen/reparaties (wo nieuwe wiellagerset/remvoeringsset etc) goedgekeurd. Na mijn ANWB kampeervakantie is de caravan voor schadeherstel (deukje aan bovenkant van de linker voorzijde ) naar Caravanbedrijf gebracht. Schade wordt door verzekering gedekt. Door het caravanbedrijf is na uitvoering van deze  reparatie geconstateerd dat er speling /bewegingsruimte is tussen opbouw en chassis, wanneer de dissel wordt opgetild. Voorklep hangt er scheef in. Geconstateerd dat bevestigingsbouten zijn afgebroken/losgeraakt  waaraan de voorklep is bevestigd. Dit was niet toen caravan naar het bedrijf werd gebracht. Kan hier beroep op BOVAG garantie worden gedaan en/of caravanbedrijf aansprakelijk worden gesteld voor de schade die is ontstaan. Naam bedrijf  wil ik vooralsnog niet noemen. Het probleem is mogelijk ontstaan tijdens de caravan reparatie.

Antwoord van Frank

Antwoord van Frank

ANWB Expert

U heeft na een kampeervakantie uw caravan laten repareren omdat er een deukje aan de bovenkant van de opbouw zat. Het caravanbedrijf constateert vervolgens dat er bouten tussen de opbouw en het chassis zijn afgebroken en/of losgeraakt. U wilt hen daarop aanspreken omdat dat voor de reparatie nog niet zo was.

De bouten van de bevestiging kunnen alleen losraken of breken onder invloed van langdurige belasting. Ik zie het verband niet met de reparatie van een deukje in de wand.

U stelt dat u de caravan zonder deze schade heeft afgeleverd bij het caravanbedrijf. Het is aan u te bewijzen dat zij er iets mee gedaan zouden hebben waardoor dit mankement is ontstaan.