Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Aanschaf 2e hands camper Fiat Ducato 2.5D uit 1994

Vraag gesteld door op 10 juli 2019

Aanschafprijs? Huidige marktwaarde? Waar specifiek op letten behalve de standaardpunten?

Antwoord van Mickel

Antwoord van Mickel

ANWB Expert

U overweegt de aanschaf van een Fiat kampeerauto  uit 1994.

Er bestaat geen koerslijst van kampeerauto's.

Het is vrijwel ook onmogelijk om aan te geven waar u specifiek op moet letten. Het betreft een voertuig van reeds 25 jaar oud.
Kampeerauto's van deze leeftijd kunnen in een zodanige staat zijn dat ze tot op de draad toe versleten zijn. Net zo goed bestaan er ook exemplaren, die met gemak, zomaar nog 10 jaar kampeerplezier kunnen bieden. Mits goed onderhouden en netjes gestald.

Het beste advies is om op alles te letten. U zult goed moeten kijken naar zowel de staat van de techniek van het Fiat Ducato onderstel, als ook de staat van de opbouw (het camper gedeelte). U kunt hierbij denken aan, waterdichtheid, het camper interieur, de aanwezige apparaten, de elektra, accu's, natte cel, enzovoort.

Houdt u er ook rekening mee dat met een diesel uit 1994 het zo is dat u bepaalde gebieden en dan met name binnensteden, niet meer in mag vanwege de aanwezige milieuzones.

Mocht u zelf niet over technische kennis beschikken, dan ik zeker iemand mee te nemen kennis van zake heeft. U kunt natuurlijk altijd nog overwegen een onafhankelijke aankoopkeuring te laten uitvoeren.

Uiteindelijk zal de staat van het geheel bepalend zijn voor de aanschafprijs.