Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Recron voorwaarden vaste/seizoen plaatsen

Vraag gesteld door A. Vermeer op 13 juni 2019

Wij staan nu 11 jaar met onze stacaravan op camping Sollasi in Noordwijkerhout op een kampeerplaats die volledig voldoet aan de omschrijving van artikel 1 lid d: plaats die is ingericht om het gehele jaar een kampeermiddel geplaatst te houden. Van de "Recron voorwaarden voor vaste plaatsen".
Nu stelt de recreatieondernemer in zijn overeenkomst dat de "Recron voorwaarden voor seizoenplaatsen" van toepassing is.
Onze vraag is of dit juist is en juridisch geldig"?
Of zijn de "Recron voorwaarden voor vaste plaatsen" van toepassing?
Wij stellen deze vraag omdat de ondernemer van ons veld waar 10 vaste stacaravans op stonden nu een "Trekkers veld" wil inrichten en wij voor eigen kosten de stacaravan moeten verplaatsen en of ontruimen.

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U heeft al vele jaren een vaste plaats op een camping waarop de RECRON voorwaarden voor vaste plaatsen van toepassing is. Nu stelt de ondernemer dat het een seizoenplaats betreft. U vraagt zich wat uw rechtspositie is.

Een ondernemer kan niet zomaar de RECRON voorwaarden voor seizoenplaatsen van toepassing verklaren. Bovendien betreft het een plaats die beschikbaar is voor meer dan 8 maanden, zodat dit niet strookt met art 1 sub c Recron voorwaarden voor seizoenplaatsen.

Geschillencommissie
Geschillen met een RECRON aangesloten recreatiepark kunt u ter beoordeling voorleggen aan de Geschillencommissie Recreatie.