Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Toekomst diesel kampeerauto

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 21 januari 2019

Ik overweeg om een camper aan te schaffen, maar dat zijn allemaal diesels, ook al koop je nu een milieu vriendelijke, alle regeringen DL etc  willen  af van alle diesels (noorwegen, zweden) is het nog wel verstandig om hier in te gaan investeren? Hoe groot schat u  de kans dat er een elektrische versie komt?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt zich af wat de toekomst is van de camper.

De kans op een elektrische kampeerwagen is binnen een redelijke termijn zeker niet ondenkbaar maar daarmee is de diesel camper niet ten dode opgeschreven. De elektrische personenauto is nog volop in ontwikkeling en zal wat dat betreft de kampeer- en bedrijfswagenmarkt pas in een later stadium kunnen meeliften op de voortschrijdende techniek. Een camper zal dus voorlopig óók nieuw nog altijd de showroom uitrollen op diesel en zijn wij ervan overtuigd dat deze niet geforceerd ineens plaats moet maken voor elektrische versies.

Natuurlijk zijn er steeds meer diesel werende maatregelen in Europa om met name de oude generatie diesels buiten de stad te houden. Maar voor recreatieve doeleinden buiten een binnenstedelijke omgeving zal de camper op diesel de komende jaren gewoon welkom blijven.