Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Tegenstrijdig oordeel vochtmeting Knaus-dealer en andere onafhankelijk garagebedrijf.

Vraag gesteld door sjakkaella op 31 oktober 2018

In 2017 heb ik een nieuwe knaus-caravan gekocht bij de dealer in Rijssen. Vervolgens heb ik heel problemen gehad over de ingeruilde caravan, verkeerde informatie over de plaats van het fietsenrek voor- of achterop, het wel of niet kunnen overplaatsen van de houder van het reservewiel onder de caravan en het plaatsen van een woningstopcontact i.p.v. een caravanstopcontact.
Na terugkomst van mijn vakantie in september 2018 heb ik een afspraak gemaakt om een aantal gebreken in het kader van de garantie te laten uitvoeren. Tevens heb ik een vochtcontrole laten uitvoeren. Een van de gebreken was een mogelijke lekkage aan de rand van het dak. Naar mijn idee kwam er vocht tussen de hoekrail vandaan en op het dak was in de naad op het dak weinig of geen kit aanwezig was. Ook na uitvoering van de reparaties. Het vochtcontrole rapport gaf aan dat alles goed was.
Gezien de voorgeschiedenis is mijn vertrouwen niet groot. Daarom ben ik naar een garage gegaan die ook veel caravans in onderhoud heeft om de vochtcontrole nogmaals uit te voeren. Deze gaf aan dat op door mij aangegeven plek weldegelijk sprake is van vocht in de wand.
Hoe moet ik verder met dit probleem. Graag zou ik een controle hebben van een onpartijdige Knausdealer op kosten van Knaus.

Antwoord van Frank

Antwoord van Frank

ANWB Expert

U bent in bezit van een Knaus caravan die u in 2017 nieuw gekocht heeft en u denkt dat er een mogelijke lekkage is aan de rand van het dak. De dealer geeft echter aan dat de caravan goed is.

Een andere garage zegt dat er wel lekkage is en nu wilt u een gratis controle van een Knaus dealer die onpartijdig is. Het is nu niet duidelijk of er wel een probleem is.

U heeft een zakelijke overeenkomt met de leverancier van de Knaus, uw dealer. Alle problemen die ontstaan aan de caravan moet hij oplossen.

De garantie bij Knaus op vochtinwerking van de opbouw is 5 jaar (tegenwoordig is dat 10 jaar), Ik mag dan aannemen dat de dealer hem goed nakijkt, want anders zijn de eventuele kosten van reparatie voor hem straks nog hoger.

Laat in ieder geval alle vochtmetingen goed vastleggen.

U heeft geen recht op medewerking Knausfabriek om een andere dealer een vochtmeting te laten uitvoeren, tenzij ze daar wel medewerking aan willen verlenen