Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

LED verlichting met touchschakelaar schakelt automatisch aan na stroomonderbreking

Vraag gesteld door olaf1 op 2 november 2018

Dit voorjaar werd onze nieuwe Eriba 310 geleverd. Een deel van de binnenverlichting bestaat uit ledlampen met touchschakelaar. Erg mooi, maar met één groot nadeel: het licht schakelt automatisch aan na een stroomonderbreking. Dus bij aankoppeling van de caravan op het lichtnet of aan de auto, maar ook na stroomuitval op een camping. Gevolg is dat je altijd de verlichting uit weer moet zetten, maar ’s nachts is het ronduit vervelend, doordat je meteen in de spotlights ligt.
We hebben dit probleem voorgelegd aan de dealer. Deze komt met de reactie dat ze ons geen oplossing kunnen bieden .
Zij stuurden ons een tekst uit de mail van Eriba: ‘Grundsätzlich wurde für den Stand der Serie festgelegt, dass die Leuchten bei Impuls durch das Zugfahrzeug oder Stromanschluss am Netz funktionieren sollten. Diese Ausführung stellt keinen Mangel dar. Zwischenzeitlich wurde aufgrund Intervention durch den Handel an eine Änderung gedacht welche bei Vertrieb und Technik geprüft und freigegeben werden muss so dass eventuell zum nächsten Modellwechsel eine Änderung in Betracht gezogen werden kann. Eine Änderung für bestehende Fahrzeuge ist nicht vorgesehen.’

Twee vragen die ons nu bezig houden:
- Wat zijn onze rechten?
- Wie weet een technische oplossing?

Antwoord van Frank

Antwoord van Frank

ANWB Expert

De binnenverlichting van uw Eriba caravan gaat branden na een stroomonderbreking en dit vindt u erg vervelend.

Zoals in het bericht van de fabrikant te lezen valt is dit een producteigenschap, hoe onhandig dit ook kan zijn.

U heeft dus geen recht op aanpassing van het systeem. Zowel dealer als fabrikant hebben momenteel geen oplossing hiervoor. Men denkt er over na om het in de komende modellen wel aan te passen.

Hopelijk komt er voor de al verkochte exemplaren dan ook een oplossing. Bedenk dat bij het zelf wijzigen van het systeem, u geen aanspraak meer kunt maken op garantie.