Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Gasfles te vol

Vraag gesteld door Dolen op 3 mei 2018

Onze gasfles is door ons verhuurbedrijf.
Bijna 100 procent gevuld. Terwijl dit rond 80 moet zijn. Mijn vraag is nu kan ik gewoon buiten de gasfles open zetten dat hij leger word?

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

Ons camperverhuurbedrijf heeft deze gevuld. Wij hebben de gasfles laten wegen en kwamen bij een fles van 11kg tot een gewicht van ruim 22kg. Terug kan niet, te ver weg al. Vandaar deze vraag***

Reactie van Leo Ruijgrok:

In dat geval kunt u het beste gas gebruiken door bijvoorbeeld de koelkast op gas te zetten of bijvoorbeeld de boiler op 60 graden te zetten als die aanwezig is. U kunt ook de kachel aanzetten om zo gas te gebruiken.***

Reactie van Leo Ruijgrok:

U geeft aan dat uw verhuurbedrijf uw gasfles bijna 100% gevuld heeft en vraagt of u zonder problemen de gaskraan kunt opendraaien op 20% van het propaangas weg te laten lopen.

Het is mij niet duidelijk welk verhuurbedrijf van wat de gasfles te vol gevuld heeft en hoe u dit ontdekt heeft maar het propaangas zomaar weg te laten lopen is geen goed idee. Buiten het brand en explosiegevaar (vloeibaar propaan zet 150x uit) is het ook geen goed idee voor het milieu.

Het beste kunt u terug gaan naar het bedrijf dat de fles gevuld heeft en het probleem daar laten oplossen.