Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Aansluitkabel caravan naar auto (kabelboom)

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 16 januari 2019

Geachte heer/mevrouw,

Begin januari 2019 heb ik advies gevraagd hoe om te gaan met de vele defecten van mijn nieuwe Hobby caravan De Luxe Edition 440SF. Daarin werd o.a. het losraken van de stekker van de kabel gemeld t.g.v. het volkomen verstard zijn van de kabel bij 4 graden celsius. Mijn volgende vraag was ofhier een inferieure kabel is gebruikt.

Het antwoord van dhr. Clavaux op 14 januarij.l. is dat er duizenden kabels door Hobbyworden gebruikt en er daarover nog nooiteen klacht is ingediend (deze reactie kan ik overigens niet terugvinden bij de gestelde vragen!). Kunststoffen worden altijd minderflexibel bij lagere temperatuur stelde hij.

Dit antwoord vind ik niet relevant voor mijn probleem: EEN VOLLEDIG VERSTIJFDE kabel
rond het vriespunt! Als een plank ! Andere soort kabel toegepast? In mijn 30 jarige ervaring met mijn TEC caravan (7 polige stekker) heb ik dit nog nooit meegemaakt.

Gaarne uw reactie.

Met vriendelijke groet,

Nico van der Plasse.

Antwoord van Frank

Antwoord van Frank

ANWB Expert

Als er klachten over een bepaald product zijn kunt u deze aantreffen op ons platform. Als geen meldingen zijn zult u die dus niet terugvinden.

Met klachten over de stroomkabel moet u zich tot de verkoper wenden en aantonen dat de kabel niet deugt. Zonder onderzoek gedaan te hebben kan ik hier geen uitspraak over doen.

Bij oudere caravans ( 7-polig) werden eerder met rubber bekleedde kabels gebruikt en die blijven bij koude wat soepeler.