Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

milieusticker camper

Vraag gesteld door deer op 23 maart 2018

Ik rijdt een Hymer B584 Fiat 2.5TD camper bouwjaar 1998 en zit volgens mij in de laagste Milieu klasse.
Onlangs kwam ik er achter dat deze wagen voorzien is van een katalysator, maar dit staat niet vermeld op het kentekenbewijs.
Wat is de beste weg om dit aan te melden.
Maar de hamvraag is eigenlijk, kan ik hierdoor in een betere milieu klasse geraken en betere toegankelijkheid in de diverse landen die momenteel hele gebieden ontoegankelijk kunnen maken

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U heeft een Hymer 2.5 TD kampeerauto uit 1998 en vraagt of er mogelijkheden zijn voor een betere milieuclassificatie als u een uitlaatgasnabehandelingssysteem laat monteren.

U heeft ontdekt dat uw kampeerauto voorzien is van een katalysator maar dit staat niet vermeld op het kentekenbewijs. Ik ga er van uit dat het hier een retrofit roetfilter betreft.

De RDW vermeldt op dit moment geen retrofit roetfilters op het kentekenbewijs omdat hier geen wettelijke onderbouwing voor is.

Er is op dit moment geen mogelijkheid om voor deze kampeerauto in een betere milieuklasse te geraken waardoor de toegankelijkheid in steden verbeterd.

De wereld van de uitlaatgasnabehandeling is volop in beweging. BTIndustrial levert voor bepaalde campers vanaf 1995 goedgekeurde roetfilters. U kunt hier informeren wat de eventuele mogelijkheden zijn nu of in de toekomst.

***

Reactie van deer:

Leo Bedankt voor de reactie, maar hoe kom ik er achter of dit werkelijk het geval is.

***

Reactie van Leo Ruijgrok:

U kunt informeren bij BT Industrial naar de eventuele mogelijkheden.