Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

lekkage caravan

Vraag gesteld door Brombeer69 op 25 mei 2017

Vorig jaar hagelschade gehad aan mijn Dethleffs Camper 470 ER. zijwand en achterwand vernieuwd door dealer en vergoed door ANWB unigarant verzekering. Omdat sticker achterzijde niet aanwezig was heeft de caravan nog 3 weken bij de dealer buiten gestaan. daarna heeft de dealer caravan naar stalling gebracht. Toen ik vorige week de caravan uit de stalling haalde bleek hij gelekt te hebben in de douche ruimte. handdoeken vol schimmel, plankjes legkastjes krom.caravan terug naar de dealer en nu blijkt dat de afdekstrip op het dak niet goed was geplaatst en afgekit. maar de vraag is wat heeft deze lekkage voor gevolgen voor het vocht in de zijwand.?? en hoeveel vocht zit er nu tussen. Hoe weet ik nu zeker dat mijn caravan weer 100 % waterdicht is en vocht vrij. Gaarne advies.

Antwoord van Frank

Antwoord van Frank

ANWB Expert

Als gevolg van een niet goed uitgevoerde reparatie is er lekkage in de caravan opgetreden.

Om er achter te komen wat de gevolgen zijn kunt u het beste de binnenwand van de caravan ruim om de plaats van de lekkage heen, tot onderaan toe, visueel proberen te beoordelen. Langdurige vochtinwerking zorgt voor zwellingen in het materiaal of zachte plekken. U kunt de wand ook bekloppen. Vocht zorgt voor een doffer geluid.

Als dat er allemaal goed uitziet moet u nog een grondige vochtmeting laten uitvoeren.

Indien het absoluut zeker is dat de strip de oorzaak was, kunt u ervan uitgaan dat het verholpen is. Al zou ik de caravan nog wel enige tijd op dat punt in de gaten blijven houden.