Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Honda 1.8 V-tec hapert

Vraag gesteld door 81DeV op 24 juli 2018

Het motorblok van mijn onlangs gekochte Honda FR-V 1.8 (2008) hapert ligt bij het optrekken, vooral vanuit lage toeren (+/- 2000 rpm). Er is al een flesje Wynns in de tank gegaan en enkele tankbeurten later een flesje Forte Gas Treatment bij een halfvolle tank, die bijgevuld is op het moment dat de tank nog voor 1/4 gevuld was. Verder is er getankt met V-power. Het haperen wordt heel langzaam minder. Wat kan er, anders dan een verontreiniging, aan de hand zijn met de auto? De bougies zijn schoon (genoeg) en de auto is uitgelezen en geeft geen foutmelding. Wat kan ik verder nog doen? Bij voorbaat dank!

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

Uw net gekochte Honda FR-V 1.8 uit 2008 houdt in bij het optrekken vanuit een laag toerental.

Blijkbaar neemt de klacht af met V Power benzine en wat toevoegingen in de benzine dus lijkt vervuiling een deel van het probleem.

De kilometerstand en staat van onderhoud zijn mij niet bekend.

Mogelijk staan de kleppen niet goed afgesteld.

Hoe is de staat van luchtfilter en brandstoffilter?
***

Reactie van 81DeV:

Beste Leo,
Bedankt voor de snelle reactie.
De auto heeft 163.800 km gelopen en heeft bij aflevering, eind april 2018, een beurt gehad waarbij filters vervangen zijn.
Maakt dit nog iets uit? Of zal ik komende maanden V-Power, Excellium, Ultimate e.d. blijven tanken en af en toe Forté of iets dergelijks erbij doen?
Alvast bedankt!***

Reactie van Leo Ruijgrok:

Wanneer zijn de kleppen voor het laatst gesteld?
Premium benzine tanken kan nooit kwaad maar zou niet nodig moeten zijn.***

Reactie van 81DeV:

Dat is niet bekend. Bij aflevering zijn aandrijflijn, brandstofleidingen gecontroleerd. Men heeft ook een proefrit gemaakt en geconcludeerd dat vervuiling de oorzaak is, desondanks had ik meer verwacht van de motorreinigingsmiddelen en is de trilling afgenomen, maar nog steeds aanwezig.