Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Verhuur eigen caravan

Vraag gesteld door Dyanne op 3 februari 2017

Wat moet ik (vooral juridisch) goed regelen, als ik in Juli en Aug.
mijn eigen toer-caravan wil gaan verhuren, en heeft u nog verdere tips?
bedankt.

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U wilt uw eigen caravan verhuren en vraagt waar u op moet letten.

Bij het verhuren van uw caravan is het belangrijk om duidelijke afspraken te maken. U geeft immers uw eigendom in gebruik. Daartegenover staat een vergoeding in de vorm van de huurprijs.

Het uitgangspunt is dat de huurder de caravan in dezelfde staat terugbrengt als waarin deze is meegegeven. Als dat niet het geval is is het goed om vooraf op papier te zetten wie verantwoordelijk is voor de kosten/schade. Denk bijvoorbeeld aan schade door een ongeval, een mankement, reparatiekosten,annulering of de situatie waarin de caravan kan door omstandigheden wellicht niet op tijd worden teruggebracht.

Ik raad u aan om de afspraken goed op papier te zetten zodat er achteraf geen discussie kan ontstaan. U kunt een huurcontract downloaden via onze website. Daarin staan ook de voorwaarden aangegeven die bepalen wat in verschillende situaties de gevolgen zijn.

Let u ook op de verzekering van uw caravan. Bij verhuur bent u niet standaard verzekerd. Daar is vaak toestemming voor nodig van uw verzekeraar. U kunt dit het beste bij uw eigen verzekering navragen. U kunt hiervoor ook een verzekering bij de ANWB afsluiten.