Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Waardoor kraakt Hobby 495 Ufe caravanvloer? nieuw gekocht, in bouwjaar 2013, en wat is er aan te doen

Vraag gesteld door Camping op 23 augustus 2016

Sinds een jaar kraakt de caravanvloer, erg hinderlijk tussen bed en het loopgedeelte keuken tafel. Klacht gemeld bij de dealer, die doet er wat laconiek over. Hij zegt er wat schroeven te hebben ingedraaid, en zegt ook dat een vloer altijd wel een beetje kraakt. Onze vorige Hobby caravan 10 jaar oud nooit een probleem gehad. Het ontneemt toch wat vakantie plezier.
Weet u wat hiervan de oorzaak is en wat is er aan te doen.
Graag uw reactie,

Met vriendelijke groet,
Bas Pijl
Nansenplaats 303
3069 CV Rotterdam
Lidmaatschap 116 195 770

Antwoord van Frank

Antwoord van Frank

ANWB Expert

Sinds een jaar heeft u een krakend geluid bij de caravanvloer tijdens het lopen tussen bed, keuken en tafel.

Een krakend geluid is niet gebruikelijk en kan soms erg hinderlijke vormen aannemen. De oorzaak ligt in het feit dat een caravanvloer geen star geheel is en altijd in heel geringe mate vervormd tijdens het belopen.

Veelal zijn de klachten terug te voeren op de meubeldelen die erop zijn geschroefd. De panelen verspringen minimaal ten opzichte van elkaar waardoor krakende geluiden ontstaan. Vaster schroeven, een extra verstevigingsblokje monteren of wat inspuiten met siliconen spray wil dan wel eens helpen.

Een enkele keer komt het uit de vloer zelf als er bijvoorbeeld een houten spant tijdens de fabricage niet goed verlijmd is geweest en heeft losgelaten. In zulke gevallen moet de verlijming worden hersteld. Dat gebeurt door ter plaatse, aan de onderzijde, gaatjes te boren en kunsthars naar binnen te spuiten.

Dus als het aandraaien door de dealer voor enige verbetering heeft gezorgd zit het probleem niet in de vloer.