Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

In de anwb caravankoerslijstzocht ik op een caravan waarin ik geïnteresseerd ben. Wat zit (niet)in de gevonden prijs?

Vraag gesteld door loinlac op 28 juni 2016

Prijzen op marktplaats zijn hoger.
Kan waarde mover niet schatten.

Antwoord van Frank

Antwoord van Frank

ANWB Expert

De waarde van de caravan die getoond wordt in de koerslijst is gebaseerd op de nieuwprijs van de caravan zoals die in de prijslijst stond. Die prijs staat in de kop vermeld.

Bij een nieuwe caravan krijg je een bepaalde standaarduitvoering. Vaak kan de caravan dan opgewaardeerd worden met optiepakketten die vanaf de fabriek gemonteerd worden. Die worden in dat geval ook in de koerslijst getoond. Maar er kunnen ook tal van zaken bijgekocht zijn. Zo wordt bijvoorbeeld een reservewiel zelden meegeleverd. In prijslijsten van nieuwe caravans staan hele opsommingen van wat je erbij kunt kopen. Een tent is natuurlijk altijd bijgekocht.

Het is in advertenties vaak moeilijk zoeken wat dan de extra’s zijn. Er volgt een hele opgave van wat erbij zit. Het lijkt dan heel wat, maar het meeste is standaard al aanwezig.

De waarde van een mover is niet zomaar in te schatten. Wat waren de nieuwwaarde van mover, accu en lader? Hoe oud is het? Heeft hij geen schade of slijtage opgelopen, Is de accu en electronica nog goed? Daar kunnen dus al grote verschillen in zitten .

Er wordt momenteel veel gevraagd voor tweedehands caravans. Als dat lang zo blijft zullen we de koerslijst moeten aanpassen