Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Volvo V60, 3 jaar oud, motor moet vervangen

Vraag gesteld door DZ71 op 10 maart 2015

Ik heb in maart 2012 een nieuwe V60 T3 gekocht en altijd in onderhoud gehad bij de dealer. Afgelopen week is de motor kapot gegaan (km stand 65.000). Het blijkt dat de cilinder wand bij 2 cilinders gescheurd is, reparatie is alleen mogelijk door een nieuwe motor te plaatsen. Kosten ± € 6.500,00. Ik krijg nu aangeboden dat er 40% op coulance wordt vergoedt. Naar mijn mening is dit een veel te lage vergoeding. Wat is reëel om te verwachten.

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft een auto drie jaar geleden nieuw gekocht. Nu met 65000 km moet er een nieuwe motor worden geplaatst. De dealer vergoed 40% van uw kosten.

Als consument mag u verwachten dat de door u nieuw gekochte auto een redelijke levensduur heeft. Deze levensduur hangt af van onder meer kilometerstand, gebruik, onderhoud en het gebrek zelf. U hoeft niet te verwachten dat u met deze kilometerstand al een nieuwe motor hoeft in te laten bouwen. Dat is echt te snel. Alleen als aangetoond kan worden door de garage dat u hier zelf een verwijt valt te maken zouden de kosten voor u zijn. Hiervan is naar mijn idee geen sprake, er wordt immers al 40% vergoed. Ik raad u aan om met de dealer verder in discussie te gaan over deze bijdrage. De dealer zou de bijdrage moeten verhogen, denk aan in ieder geval 2/3 van de rekening. Komt u er met de dealer niet uit, dan kunt u deze zaak voorleggen aan de Geschillencommsissie Voertuigen (www.degeschillencommissie.nl).

Voor de wijze waarop u de dealer kunt aanspreken verwijs ik u naar het stappenplan op onze website: http://www.anwb.nl/rechtshulp/koop-en-onderhoud/klachten-na-aankoop/stappenplan-klachten-na-aankoop. Het is belangrijk dat u dit volgt.