Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Moet ik betalen voor een reparatie

Vraag gesteld door jeja op 27 juni 2016

Ik heb in 2010 een nieuwe peugeot 1.6 thp gekocht. Deze heeft tot nu toe elk jaar of een nieuwe distributieketting gehad of hij is opnieuw op tijd gezet omdat deze gerekt was. dus bij +-15000 bij +-35000 bij 50000 bij 65000 elke keer onder garantie hoewel de garantie was afgelopen. vorig jaar bij 80000 was het weer raak. motor voor het eerst ernstig vervuild en ketting gerekt. De motor is toen gereinigd en de ketting weer vervangen. De reiniging was onder coulance en de ketting reparatie moest ik betalen. Ik heb hiertegen ge protesteerd en via peugeot nl heb ik de rekening die ik ivm vakantie wel onder protest betaald had via een tegoedbon ter hoogte van de rekening terug gekregen. Nu nog geen jaar en 20000km later is de motor weer ernstig vervuild en mi hoor ik wederom de ketting, Moet ik nu deze reparatie betalen of valt dit nog steeds onder garantie omdat het oorspronkelijke probleem eigenlijk nog steeds niet opgelost is?

Antwoord van David

Antwoord van David

ANWB Expert

U heeft in 2010 een nieuwe Peugeot 1.6 THP gekocht. De motor hiervan raakt snel vervuild en de distributieketting is al meerdere malen vervangen. De laatste keer heeft u een tegoedbon van Peugeot ontvangen, maar nu is er wederom sprake van een vervuilde motor.

U mag van de verkoper verwachten dat er een duurzame oplossing wordt geboden. Op ons platform is eerder een nagenoeg dezelfde vraag gesteld. Ook over een Peugeot van zes jaar oud met een THP motor. Mijn collega geeft hierbij aan dat:

Een distributieketting(set) 'een autoleven lang' behoort mee te gaan. Het onderdeel is immers, anders dan een distributieriem, niet/nauwelijks aan slijtage onderhevig. Kortom: vervanging van de distributieset komt wederom geheel voor rekening van de dealer/Peugeot Nederland.

Meer lezen over klachten na aankoop.