Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Kosten reparatie veiligheidssysteem

Vraag gesteld door Peter Volk op 5 januari 2018

Ls.,

Onlangs hoorde ik een harde knap in de stuurkolom toen ik het stuur van mijn Skoda Octavia bij het keren op de weg in de uiterste positie bracht. Vrijwel meteen daarna begon het lampje van de airbag te branden. De claxon werkt vanaf dat moment ook niet meer.

Telefonisch contact met de dealer leerde dat het waarschijnlijk een probleem met de wikkelveer is. Daar zou een lint van de airbag aan verbonden zijn, met als gevolg dat nu de gehele eenheid vervangen dient te worden. De prijs van de te vervangen onderdelen is € 290.

Omdat het een onderdeel van het veiligheidssysteem betreft, is de dealer bereid 70% van de kosten van het onderdeel zelf te betalen.
De resterende 30% en de kosten van montage komen voor mijn rekening.

Mijn vraag is nu hoe redelijk dit is, juiste omdat sprake is een defect in het veiligheidssysteem van de auto. Komt dit voor mijn rekening of is sprake van een garantiekwestie/kosten voor dealer of fabrikant.

Alvast bedankt voor het antwoord.

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

De wikkelveer in het stuur is geknapt. De dealer doet u een voorstel voor verdeling van de kosten. U vraagt zich af of dit een redelijk voorstel is.

alvorens uw vraag te kunnen beantwoorden, ontvang ik graag eerst het bouwjaar en kilometrage van desbetreffende auto. Tot besluit verneem ik graag of u de auto destijds ook bij deze dealer aangeschaft heeft.

Nu alvast wijs ik u graag op de informatie over klachten na aankoop op onze website.