Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Hoe betaal ik een Amerikaanse verkeersboete?

Vraag gesteld door Mathieu w op 12 oktober 2016

Vorige week in Amerika met een huurauto een snelheidsovertreding begaan. Staande gehouden en heb een bon mee gekregen. Nu terug in Nederland wil ik de boete betalen. Echter er staat geen website op of rekeningnummer waar ik het over kan maken. Enige wat er op staat is een telefoonnummer van de rechtbank. Ik las dat je soms een enveloppe meekrijgt en daar een check in moet doen maar ook een enveloppe heb ik niet gehad. Alleen een bon, waarop staat dat ik 8-11-2016 in persoon voor de court moet verschijnen of een post bail in. Wat te doen?

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U heeft een verkeersovertreding begaan in de Verenigde Staten. U bent staande gehouden en heeft een boete overhandigd gekregen. Er staat louter een telefoonnummer vermeld van de plaatselijke rechtbank. U wil de boete voldoen maar heeft geen idee hoe.

Mocht er op de bon evenmin een e-mailadres staan vermeld, dan raad ik u aan telefonisch contact op te nemen en vraag om een e-mailadres. Vervolgens kunty u per e-mail betalingsinstructies/ rekeningnummer opvragen.