Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

boete Spanje

Vraag gesteld door NatasjaLol25 op 17 mei 2018

Mijn vriend heeft een boete gekregen voor openbaar dronkenschap in Spanje. We trachten die te betalen maar het rekeningnummer in de brief van justitie blijkt niet te kloppen. Op de brief ( model van anwb) met verzoek om het juiste nummer krijgen wij geen reactie. Mijn vraag heb ik ook voorgelegd bij diverse ambassades in Nederland en Spanje maar daar kunnen zij ook niets voor mij betekenen. We willen eind van dit jaar graag naar Madrid op vakantie maar zijn bang voor de gevolgen als de boete nog openstaat. Op welke manier kunnen wij achter het juiste rekeningnummer komen en wat kan er gebeuren als wij toch naar Madrid gaan als de boete nog openstaat?

Antwoord van Marika

Antwoord van Marika

ANWB Expert

Uw vriend heeft een boete voor openbaar dronkenschap in Spanje ontvangen. Bij het betalen blijkt het rekeningnummer niet te kloppen. U hebt al enkele keren geprobeerd om te achterhalen wat het juiste rekeningnummer is maar u krijgt geen enkele reactie. U wilt weten of het niet betalen van de boeten gevolgen heeft indien u weer naar Spanje reist.

Mocht er op de brief/boete die u ontvangen hebt een telefoonnummer staan dan kunt u die proberen te bellen. Indien het daarna nog steeds niet lukt en u reist aan het eind van het jaar af naar Spanje, dan zou het kunnen dat u gedwongen wordt om de boete direct te betalen.