Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Aircopomp van mijn V70 voor de derde keer kapot. Wat nu?

Vraag gesteld door Jackson Marshall op 13 april 2015

In sept 2013 ging de aircopomp van mijn Volvo V70 (modeljaar 2008) stuk. De Volvo-dealer zette er een nieuwe in. In mei 2014 ging die nieuwe stuk. Garantiewerk, Volvo zette er weer een nieuwe in. Nu in maart 2015 gaat ook deze kapot, na slechts 12.000 km. Volvo zegt dat er geen garantie meer op zit, die periode is voor een aircopomp 12 mnd en uitgegaan wordt van die 1e nieuwe. Per pomp incl. montage kost dit per keer ruim 1000,- euro. Wat is nu wijsheid. Ik kan me niet permitteren jaarlijks een nieuwe pomp te laten monteren waarbij ik iedere 2e pomp volledig zou moeten betalen. Zo'n ding moet toch veel langer meegaan? De Fiesta van mijn vrouw is 10 jaar oud en daar zit nog steeds de 1e in, na 125.000 km!!

Antwoord van David

Antwoord van David

ANWB Expert

Het klopt dat garantie op garantie niet mogelijk is. Een aircopomp hoort als het goed is inderdaad langer mee te gaan. In dat geval dient de dealer een groot deel van de kosten voor de reparatie op zich te nemen. Nu deze al meerdere malen vervangen is, lijkt het erop dat de precieze oorzaak niet goed is vastgesteld. Dit zou verder onderzoek uit moeten wijzen. U kunt overwegen contact op te nemen met een expert (hier zijn wel kosten aan verbonden). In het geval dat het een BOVAG-garage betreft, kunt u nog naar de Geschillencommissie Voertuigen. 

Voor aanvullende informatie verwijs ik u naar onze website: http://www.anwb.nl/rechtshulp/koop-en-onderhoud/reparatie-en-onderhoud/uw-rechten