Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Rijbewijs ingevorderd frankrijk hoe retour in nieuwe systeem?

Vraag gesteld door Regels op 1 maart 2018

Rijbewijs ingenomen in frankrijk. Brief ontvangen met ook opmerking medische keuring,zoals in andere forumvraag. Dat is helder. Echter de Procedure daarna is nieuw rijbewijs aanvragen in nieuwe franse online systeem ANTS. Echter doel is nederlandse rijbewijs terug, niet een nieuw frans rijbewijs want gewoon woonachtig in nederland. Hoe dit op te lossen?

Antwoord van Marika

Antwoord van Marika

ANWB Expert

Uw rijbewijs is ingenomen in Frankrijk. U vraagt zich af hoe u die terug kan krijgen.

Er is, zoals u terecht opmerkt, eerder een soortgelijke vraag over het rijbewijs in Frankrijk gesteld op ons platform. Omdat u uw Nederlands rijbewijs terug wenst en dat via een andere procedure gaat dan voorheen raad ik u aan om contact op te nemen met Antai voor informatie over de wijze van afhandeling. Antai zorgt voor de verwerking van overtredingen in Frankrijk. U kan vragen naar een Nederlandstalige medewerker.

 


***

 

 

 

Reactie van Inname rijbewijs in Frank:

 

 

De doorverwijzing naar https://www.antai.gouv.fr/?lang=nl
levert ook geen antwoord. Het lijkt of er een verbod is om op deze vraag te antwoorden. De vraag is dus : Is het niet onrechtmatig van de Franse overheid om een persoonlijk bezit i.q. een ned. rijbewijs, na dat de straf van 2 mnd rijontzegging ten einde is, gewoon niet terug te willen geven ?