Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Opgelicht?

Vraag gesteld door SabrinaScheveningenBerg op 26 juli 2017

Betreft een chalet op park de Scherpenhof Terwolde. In 2015 zijn mijn ouders vlak na elkaar overleden. We hebben toen direct al veel ellende met het park gehad. Toen het op overname van het chalet terecht kwam nog meer narigheid.Het park gaf aan dat het chalet uitgewoond was, niets waard, moest teveel aan gebeuren. Ze wilden het gratis hebben. Dat was in onze ogen absoluut niet terecht. We hebben een opkoper gevonden die het graag over wilde nemen voor aanzienlijk meer. Maar....die werd het onmogelijk gemaakt om het chalet weg te halen. Enige mogelijkheid was met een helikopter. Helaas had de opkoper die niet. Uiteindelijk heeft de opkoper het chalet overgedragen aan het park en wij hebben er 1500 euro voor gekregen. De opkoper gaf aan verlies te hebben geleden.
Nu is het chalet verkocht. Ik kwam het toevallig tegen. Ik heb de foto's bekeken.
Er is minimaal geïnvesteerd.
Het is verkocht voor 15.500 euro.
Ik heb van meerdere mensen gehoord dat dit hun manier van doen is. Dat je ten einde raad na alle initimidatie,leugens en bedrog de boek achterlaat zodat het park het in handen krijgt en er dikke winst op maakt.

Wij voelen ons opgelicht. Dit betreft onze nalatenschap wat het park nu heeft ingepikt.

Wat kunnen we doen??

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

Na het overlijden van uw ouders in 2015, heeft u geprobeerd het chalet op park De Scherpenhof te Terwolde te verkopen. De potentiële koper die zich aandiende werd het onmogelijk gemaakt het chalet van de camping te krijgen. De ondernemer weigerde enige medewerking. Hierop heeft u uit wanhoop de het chalet voor € 1.500,- verkocht aan de ondernemer. Onlangs kwam u erachter dat de ondernemer - na kleine aanpassingen - het chalet voor € 15.500,- verkocht. U voelt zich bedrogen, en vraagt zich af wat uw mogelijkheden nog zijn.

Een ondernemer mag voorwaarden stellen aan transport van chalet van de plaats af naar buiten de camping. Om o.a. overlast voor recreanten te voorkomen, geschiedt dit doorgaans buiten het seizoen om.

Indien de ondernemer enige verplaatsing van het chalet buiten de camping belemmerde, zou u kunnen stellen, dat u door onrechtmatig handelen van de ondernemer schade heeft geleden. Schade bestaat uit verschil tussen verkoopprijs (€ 1.500,-) en de prijs die u met de potentiële koper overeengekomen was.

Verkoop met behoud plaats
Mocht u met toestemming van de ondernemer het chalet met behoud van plaats verkopen? Anders zou de handelswijze van de ondernemer in strijdt zijn naar maatstaven van redelijkheid en billijkheid.

Geschillen
Nu de camping lid is van de RECRON, maakt dat u geschillen ter beoordeling kunt voorleggen aan de Geschillencommissie Recreatie.***

Reactie van SabrinaScheveningenBerg:

Ja het chalet kon verkocht worden met behoud van plaats. Mijn ouders zijn blijkbaar ook eigenaar van een stukje grond. Ik begrijp niet helemaal hoe dat zit.
In eerste instantie wilde het park het overnemen maar de stemming veranderde doordat ik een opgebouwd tegoed terug wilde hebben. Dit weigerde het park.
Dit tegoed moesten ze terugstorten vertelden ook iemand van ANWB experts. Maar weigerden ze alsnog. Toen heb ik dat bij de Geschillencommisssie voorgelegd. Dat is uiteindelijk geschikt door het park.

Wat ik nu tegenkom is dus dat ze aan het eind van de streep gewonnen hebben door het chalet voor een schijnbedrag van de opkoper overgenomen te hebben omdat die niks meer kon.

En nu hebben ze het verkocht voor 15.500 euro.
Ik kan aan de foto's zien dat er niet veel aan gedaan is.

Het doet gewoon zeer.
Onze nalatenschap.***

Reactie van SabrinaScheveningenBerg:

Even ter aanvulling....het feit dat wij zelf niet de tijd en moeite hebben genomen om het te verkopen is doordat de stemming erg vijandig was geworden en het park toestemming moet geven voor de nieuwe mensen. Wij zagen de bui al een beetje hangen plus dat er opnieuw jaargeld betaald moest worden vlgns het park waar we eind oktober al een rekening voor kregen terwijl mijn ouders net overleden waren.
De plek is prachtig en het chalet was gewoon nog prima vandaar dat het park het zo gespeeld heeft!!***

Reactie van Michiel Claesen:

De plaats waar het chalet op stond, was niet zozeer eigendom, maar gehuurd van de ondernemer. Hiervoor betaalden uw ouders jaargeld.

Vooralsnog is mij niet geheel duidelijk of u het chalet uiteindelijk aan de ondernemer of aan een derde heeft verkocht, waarbij deze derde het chalet uiteindelijk heeft doorverkocht aan de ondernemer.