Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Distributie ketting is geknapt na 4 maanden valt dit onder garantie?

Vraag gesteld door Mouijt op 23 oktober 2017

Ik heb in juni een fiat punto evo uit 2010 gekocht bij een handelaar. (€3999) waarvan vorige week de distributie ketting is geknapt. Nu moet er (volgens mijn garage) een nieuw moterblok in.
Dit gaat mij ongevee €2500.- kosten.
Ik vraag me af of dit ook onder de garantie kan vallen

Antwoord van Marika

Antwoord van Marika

ANWB Expert

U hebt in juni 2017 een occasion gekocht bij een handelaar. Vorige week is de distributieketting geknapt. Er moet nu een nieuw motorblok in. U vraagt zich af of dit onder de garantie valt.

Volgens de wet mag u verwachten dat de auto die u koopt de eigenschappen bezit die voor normaal en veilig gebruik nodig zijn. Factoren die bepalend zijn voor wat men mag verwachten van een auto zijn o.a.: leeftijd van de auto, koopprijs van de auto in relatie tot de nieuwprijs, waar de auto is gekocht, eventuele garantie en de informatie die door de verkoper is verstrekt over de auto.

Gebreken die zich binnen zes maanden na aankoop openbaren, worden door de wet geacht bij de aankoop aanwezig te zijn geweest. De verkoper dient het tegendeel te bewijzen. U kunt gebruik maken van ons stappenplan.

Bij een beroep op non-conformiteit (de auto bezit niet de eigenschappen die voor normaal en veilig gebruik nodig zijn) ligt de bewijslast in dit geval bij de verkoper. U moet hem wel in eerste instantie de mogelijkheid geven het gebrek te herstellen.

Meer informatie over klacht na aankoop vindt u op onze website.