Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Bij hoeveel km te hard rijden in Luxemburg krijg je een boete?

Vraag gesteld door eslobalu op 4 september 2016

In Nederland geld dat wanneer je de maximaal toegestane snelheid (tot 100 km per uur) overschrijdt met 7 km of meer (voor de meetcorrectie) een boete krijgt. Ik reed in Luxemburg op de snelweg waar je 70 km per uur mag rijden 74 km per uur. na meetcorrectie van 3 km bleef er 71 km per uur over. Ik kreeg vervolgens een boete van € 49,- voor (na meetcorrectie) 1 km te hard rijden. Over muggenzifters gesproken.

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U heeft een snelheidsboete in Luxemburg opgelopen. Na correctie heeft u 1 km/u te hard gereden. U vraagt zich af wat de meetcorrectie is in Luxemburg.

Net als in Nederland geldt bij een maximaal toegestane snelheid van 70 km/u een meetcorrectie van 3 km/u.

Voor overschrijding buiten de bebouwde kom geldt in Luxembirg: tot 20 km/h: € 49.

Meer informatie over boetes Luxemburg vindt u op onze website.***

Reactie van eslobalu:

Ik wil weten of in Luxemburg ook de regel wordt gehanteerd dat wanneer je de max toegestane snelheid met niet meer dan 7 km/h overtreed (gemeten voor de meet correctie) er dan geen bekeuring wordt uitgeschreven.
Even een voorbeeld in NL: je rijdt op een weg waar de max toegestane snelheid 80 km/h is met een snelheid van 86 km/h dan wordt, wanneer jouw snelheid wordt gemeten door hetzij een flitspaal of politie geen bekeuring uitgeschreven. Is dit in Luxemburg ook zo?***

Reactie van eslobalu:

Onderstaande komt van de website van het o.m. af. Geldt deze regel ook in Luxemburg?

Bij limieten tot en met 120 km/u geldt daarnaast een ondergrens en wordt er vanaf 4 km/u te hard (na meetcorrectie) beboet. Dit betekent dat bij een snelheidslimiet van 80 km/u wordt beboet vanaf een gemeten snelheid van 87 km/u (3 km/u correctie, 4 km/u marge). Bij een limiet van 100 km/u wordt beboet vanaf een gemeten snelheid van 108 km/u te hard.***

Reactie van Michiel Claesen:

Op de Nederlandse snelwegen waar maximale toegestane snelheid - 130 km/u - de regel is, geldt er géén ondergrens van 4 km/u.

Helaas beschikken wij niet over de informatie of Luxemburg met een ondergrens werkt ten aanzien van snelheidsovertredingen. Uit het feit dat Luxemburg toch een bhoete heeft uitgeschreven, zou je kunnen opmaken dat in Luxemburg geen ondergrens gehanteerd wordt.