Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Witte kentekenplaat fietsdrager verdwenen

Vraag gesteld door hamblij op 29 augustus 2017

Witte kentekenplaat fietsdrager verdwenen, afgevallen of afgehaald. Wat moet ik doen, zonder het risico te lopen dat ik onterechte bekeuringen moet betalen, bijvoorbeeld voor te hard rijden?

Antwoord van Marika

Antwoord van Marika

ANWB Expert

De witte kentekenplaat van uw fietsendrager is verdwenen. U weet niet precies of hij er af is gevallen of gestolen is. U wilt weten wat u het beste kan doen.

Als u één kentekenplaat kwijt bent dan kunt u proberen terug te denken of u bijvoorbeeld recent in de wasstraat bent geweest of bijvoorbeeld zachtjes tegen een paaltje bent gereden. Misschien is uw kentekenplaat daar gevonden? Zo niet, volg dan de stappen hieronder.

  • Doe aangifte bij de politie. Het is niet verplicht, maar de RijksDienst voor het Wegverkeer (RDW) adviseert wel om aangifte te doen. Zeker als beide kentekenplaten gelijktijdig weg zijn, dan is duidelijk dat het om diefstal gaat. Als er met uw kenteken op een andere auto een ongeval is veroorzaakt en de daders rijden door, zal in eerste instantie bij u worden aangeklopt. Als u aangifte doet, ligt vast dat er vanaf dat moment mogelijk een ander op uw kenteken rijdt.
  • Koop zo snel mogelijk nieuwe kentekenplaten. Dit doet je bij een door RDW erkende kentekenplaatfabrikant. Neem je kentekenbewijs én een geldig legitimatiebewijs mee.

Meer informatie over verloren kentekenplaten vindt u op onze website.