Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

peugeot kan mijn auto op afstand uitlezen?

Vraag gesteld door Familie de Gooijer op 15 mei 2018

Zojuist belt een vertegenwoordiger van Peugeot Nederland, met de vraag of ik gebruik wil maken van een extra service, namelijk of zij mijn boardcomputer kunnen uitlezen om mij vervolgens te bellen als er iets mis is (laag olie pijl, bandenspanning etc). Ik vraag vervolgens door, hoe dit werkt. Blijkbaar kunnen ze vanaf een externe lokatie, zonder fysieke handeling van mij aan of bij de auto, mijn boardcomputer uitlezen. Ik kan me niet herinneren dat ik daar ooit toestemming voor gegeven heb. Blijk baar kan dat zomaar? Mag dat wel? En hoe weet ik nu of Peugeot hier netjes mee omgaat?

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

Peugeot Nederland heeft u benaderd voor een extra service; Teleservices. Peugeot Nederland kan dan op afstand via uw boordcomputer meldingen uitlezen als; te lage bandenspanning, te laag olieniveau, etc. U vraagt zich af of een en ander niet indruist tegen de privacy wetgeving.

Op de website van Peugeot begrijp ik dat u zich voor deze Teleservices kunt registreren, waarbij u zich akkoord dient te verklaren met de algemene voorwaarden voor dit product.

Het is derhalve niet toegestaan om zonder uw uitdrukkelijke toestemming dergelijke informatie uit te lezen.

Voor meer informatie over Teleservices verwijs ik u naar de website van Peugeot.