Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Moet ik een factuur van epass24 betalen of is dit een manier om achter bankgegevens te komen

Vraag gesteld door jok op 27 juli 2015

10 juni op de heenreis naar Zweden hebben wij de tolbrug Gotenborg-Malmo genomen. Hiervoor hebben we aan het eind van de brug €105,00 betaald voor onze camper. Nu krijgen we een factuur van epass24 met daarop ons kenteken of wij € 0,93 willen betalen inzake infrastructuurheffing. De factuur kis opgesteld in het Nederlands, komt van Swedish Transport Agency en moet betaald worden aan de Deutsche Bank AG te Hamburg. Er staat een telefoonnummer bij van epass 24 t.w. 0031 (Nederland dus) 85 888 23 00.
Als we dit nummer bellen wordt het doorgeschakeld en krijg je een bandje te horen in het Zweeds. graag uw advies of wij dit moeten betalen ja of nee. Indien er niet voor 18 augustus is betaald komt er 300 sek bij.
Met vriendelijke groet
H.W. Hoefakker - de Groot

Antwoord van David

Antwoord van David

ANWB Expert

U heeft een factuur ontvangen van Epass24 uit Zweden in verband met infrastructuurheffing. U vraagt of u dit dient te betalen. 

Het klopt dat een dergelijk bedrag in rekening gebracht kan worden. De infrastructurele heffing wordt gebruikt ter financiering van de Zweedse bruggen. Het idee daarachter is dat bestuurders van voertuigen die de bruggen gebruiken, een deel van de kosten dragen. Meer informatie over de manier van betalen vindt u op de website van Epass24 en informatie over de heffing vindt u op deze website. Wij hebben geen meldingen ontvangen over valse boetes uit Zweden.