Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Autodealer komt gemaakte afspraken niet na

Vraag gesteld door Yvetje op 12 augustus 2015

Ik ben al vanaf september 2014 bezig om een op papier gemaakte afspraak m.b.t. het repareren van knipperlichten en claxon te laten maken. Het autobedrijf geeft hier geen gehoor aan. Gevolg is inmiddels kortsluiting waardoor radio en dynamo stuk zijn. Rechtsbijstand geeft geen gehoor omdat zij geen Bovag garage blijken te zijn. Waar kan ik terecht om toch mijn recht te halen zodat de oorspronkelijke mankementen en de gevolgschade gerepareerd kunnen worden

Antwoord van David

Antwoord van David

ANWB Expert

U auto zou gerepareerd worden bij een autobedrijf. Afspraken hierover staan op papier. Het autobedrijf komt deze afspraken echter niet na en er is gevolgschade ontstaan. 

Wanneer u schade lijdt omdat een reparatie langer duurt dan is afgesproken, dan bestaat er recht op een redelijke vergoeding. Dit kan bijvoorbeeld een leenauto zijn of een bedrag in geld. Indien er schade ontstaat als gevolg van de reparatie, dan dient u de garage hiervoor aansprakelijk stellen. U moet wel kunnen aantonen dat het autobedrijf deze schade heeft veroorzaakt en dat kan lastig zijn. Een expert zou dit kunnen vaststellen. Kennelijk stelt uw rechtsbijstandsverzekering dat zij de zaak alleen aannemen in het geval dat een autobedrijf BOVAG aangesloten is. U kunt nog navragen waar in de voorwaarden dit is opgenomen. 

Meer hierover vindt u nog op onze website