Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto ombouwen tot MMBS 45 km

Vraag gesteld door Luanaport op 19 juni 2015

Welke achtereenvolgende handelingen moet ik doen om mijn auto (Renault Megane Scenic automaat 2005) te laten ombouwen tot 45 km? Waar is de dichtsbijzijde garage, die dat doet (Abcoude)? Moet ik nog een rijtest afleggen? Hoe zit het met wegenbelasting en verzekering?

Antwoord van David

Antwoord van David

ANWB Expert

U wenst informatie met betrekking tot het laten ombouwen van uw auto tot een motorrijtuig met beperkte snelheid (MMBS).

Helaas hebben wij hierover geen informatie beschikbaar en kunnen wij niet zeggen welke garages dit uitvoeren. U kunt hiervoor het beste contact opnemen met de RDW. Een dergelijk voertuig dient na ombouw uitsluitend voor specifieke doeleinden gebruikt te worden. Informatie over het ombouwen van een voertuig tot MMBS vindt u op de website van de RDW.


***
 

 

Reactie van Luanaport:
Ik heb zelf de RWD gebeld betreffende het ombouwen van mijn auto (Renault Megane Scenic) naar een MMBS. Vanwege het vele misbruik mogen personenauto's niet meer tot 45 km omgebouwd worden. Het betreft nu alleen tractoren en bedrijfswagens met een laadvlak van min. 1,5 bij 1,5 m, met de mogelijkheid van een aanhangwagen. Degenen, die mijn vraag beantwoord hebben, wil ik hierbij hartelijk danken.

 

 

 


***

 

 

Reactie van David Sjoer:
Helaas is het voor u niet meer mogelijk de auto te laten ombouwen. Goed om te horen dat u duidelijkheid heeft gekregen en bedankt voor het delen van dit bericht. Mocht u nog andere vragen hebben, dan horen wij dit graag.