Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto bruikleen

Vraag gesteld door Doorheijne op 17 juli 2018

Hallo,

in de zomervakantie wil ik graag twee weken de auto van iemand lenen. Kan ik deze auto op een bepaalde manier verzekeren? Of heb ik iets aan mijn eigen verzekeringen/anwb lidmaatschap?

Alvast bedankt,
Groeten Door

Antwoord van Monique

Antwoord van Monique

ANWB Expert

U wilt een auto lenen in de zomervakantie.Wat moet u doen om dit goed te regelen.

Het (uit)lenen van een auto brengt verschillende risico's met zich mee. Denkt u bijvoorbeeld aan eventuele technische mankementen, schade of bekeuringen.

Daarom hebben we daarvoor een overzicht gemaakt waar u precies kunt lezen waar u aan moet denken o.a. verzekeringen. Want het is zaak dat u daar vooraf goede afspraken over maakt. Ook is het verstandig om een verklaring mee te geven dat u toestemming heeft gegeven/gekregen om in de auto te rijden. Voor de zaken waar u op moet letten verwijs ik u naar de informatie over "met geleende auto naar het buitenland" op onze website.

Een ANWB lidmaatschap staat op naam van een persoon en is niet kentekengebonden. Onze collega's van het ANWB Leden Service Center kunnen u uitgebreid vertellen welk lidmaatschap voor u het meest wenselijk is. U kunt ze overdag telefonisch bereiken op 088-2692222.