Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Prijsverhoging nieuwe camper

Vraag gesteld door C. Kaasschieter op 2 januari 2023

In september 2021 nieuwe buscamper gekocht. Op offerte staat een aankoop bedrag en dat de algemene Bovag voorwaarden gelden. Nu wordt de buscamper binnenkort geleverd met de mededeling van de dealer dat de prijs verhoogd is. In de folder van de buscamper staat dat de prijs geldig is tot een bepaalde datum die inmiddels al lang verstreken is. Hoe gaan wij hiermee om? Wij willen de sfeer niet verknoeien door het hard te spelen.

Antwoord van Henny

Antwoord van Henny

ANWB Expert

 

In september 2021 kocht u een nieuwe buscamper. Op de overeenkomst zijn de Bovag voorwaarden van toepassing. Binnenkort wordt de camper geleverd, maar de prijs is verhoogd. In de folder staat dat de prijs geldig is tot een bepaalde datum. Deze is echter verstreken. Uw vraag is hoe u hiermee om moet gaan. 

Bovag voorwaarden
Of de verkoper u een prijsverhoging door mag berekenen hangt af van de voorwaarden waaronder u de camper heeft gekocht. Daarbij zijn de afspraken volgens de koopovereenkomst van belang. Als u de koop heeft gesloten onder Bovag voorwaarden dan heeft u met deze voorwaarden te maken. 

Prijswijzigingen
Over prijswijzigingen zeggen de Bovag voorwaarde het volgende:
Is er sprake van een vaste prijs dan kan de ondernemer de prijs niet verhogen nadat de overeenkomst tot stand is gekomen, tenzij er sprake is van een wijziging in een heffing door de overheid, zoals belasting of accijns. 
Is er sprake van een niet-vast overeengekomen prijs dan kan de ondernemer de prijs wijzigen op grond van een wijziging in een heffing door de overheid, fabrieksprijzen, importeursprijzen en valutakoersen. De ondernemer brengt de consument zo snel mogelijk op de hoogte van de prijswijziging en de reden hiervan. Bij een prijsstijging kan de consument de overeenkomst binnen 10 dagen ontbinden, tenzij de prijsstijging het gevolg is van een heffing van de overheid.