Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Taxatie stacaravan

Vraag gesteld door op 3 juli 2022

Wij overwegen onze stacaravan die staat op het Recreatiepark De Wilgenplas in Maarssen te verkopen. hebben geen idee van de prijs, kunnen we een taxatie uit laten voeren door de anwb?

Antwoord van Chaim

Antwoord van Chaim

ANWB Expert


U bent voornemens om uw stacaravan te verkopen en wilt graag weten wat een reële vraagprijs voor de stacaravan is. U wilt graag weten of de ANWB een taxatie van uw stacaravan kan uitvoeren.

Taxatie

De ANWB doet geen taxaties van kampeermiddelen. Voor een onafhankelijke en deskundige taxatie kunt u bij CED terecht. U kunt contact opnemen met CED via haar website (Locations - CED Group). Er zijn ook diverse makelaarskantoren die een waardebepaling kunnen geven van uw stacaravan.

Met of zonder staplaats

De staplaats van het kampeermiddel wordt in de praktijk meestal gehuurd. Er is dan toestemming nodig van de campingeigenaar bij verkoop van het kampeermiddel met behoud van de staplaats. Omdat de staplaats niet verkocht wordt, behoort de ligging van de staplaats niet meegenomen te worden in de waardebepaling.

Conclusie

U kunt CED of een makelaarskantoor inschakelen voor een waardebepaling van het kampeermiddel. Let hierbij op dat in het algemeen de staplaats gehuurd wordt en de staplaats dus niet kan worden verkocht samen met het kampeermiddel. Bij verkoop van de stacaravan met behoud van staplaats heeft u toestemming nodig van de campingeigenaar en zal de nieuwe eigenaar zelf een huurovereenkomst met de campingeigenaar moeten aangaan.

Meer informatie kunt u vinden op onze pagina Stacaravan kopen en verkopen.