Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Erg warme slaapkamer is gehuurd, vakantieverblijf toerekenbaar aan de verhuurder?

Vraag gesteld door op 22 augustus 2022

We hebben een vraag over erg warme slaapkamers is onze gehuurde huis in Renesse, zeeland vorige week. Wij hebben een reis en annuleringsverzekering bij ANWB.

Wij hebben met de hitte in de 2 slaapkamers boven vorige week niet goed geslapen. Bij aankomst (rond 17:00) was er bij alle ramen geen zonwering (er zijn veel ramen in het vakantiehuis). Alle gordijnen waren open en alle ramen waren dicht waardoor het huis flink was opgewarmd. Het was in de woonkamer 31 graden en op de slaapkamers 34 graden. Met 2 kinderen van 3 en 6 jaar was dit niet fijn. Snachts koelde het af in de slaapkamers naar minimaal 27 graden. Doorluchten in de ochtend en avond was lastig door de kleine ramen in de slaapkamers.

Het huurbedrag van €2500 is fors, ook voor ons is het een fors bedrag. We hadden gelukkig 2 grote ventilatoren mee anders hadden we niet kunnen slapen op de bovenste slaapkamers bij 27 graden.

Wij hebben het huis gehuurd van 12 tm 19 augustus.

Valt deze klacht de verhuurder aan te rekenen? Zouden we een deel van het huurbedrag terug mogen vragen?

We hebben tijdens de vakantie niet geklaagd bij de verhuurder. We hebben het wel gemeld bij het inleveren van de sleutels, reactie verhuurder was dat ze het zouden doorgeven aan de eigenaar van de woning.

Antwoord van Lisette

Antwoord van Lisette

ANWB Expert


U heeft van 12 tot 19 augustus voor uw vakantie een huis gehuurd. Voor de ramen in de slaapkamers was geen zonwering en waren er (dichte) gordijnen. Het werd daardoor het zo warm werd dat u en uw gezin slechts met uw eigen meegenomen ventilatoren, konden slapen. U vraagt of dit de verhuurder is aan te rekenen.

Het is helaas is het niet aan de verhuurder toe te rekenen dat het zo warm is geworden. Er is geen verplichting voor een verhuurder om airco, zonwering of iets dergelijks aan te brengen. Daarbij komt dat u dit niet tijdig tijdens uw verblijf aan de verhuurder heeft gemeld, zodat hij, hoewel onverplicht, eventueel maatregelen had kunnen nemen.  

Nu het niet aan de verhuurder is toe te rekenen, kunt u ook een deel van het huurbedrag niet terugvragen.