Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Aansprakelijkheid buitenlandse garage voor foute reparatie

Vraag gesteld door W. Klinkenbijl op 15 augustus 2022

Tijdens onze autovakantie in Frankrijk deed zich een defect voor aan de voorwielophanging. Wij hebben deze bij garage Arlac te Merignac (bij Bordeaux) laten repareren. Kosten in totaal € 592,18 + € 120,55 = € 712,73 (zie bijgevoegde facturen).
Op de terugweg bleken zich opnieuw problemen aan voorwielophanging voor te doen. Na thuiskomst de auto laten nakijken bij Kwikfit te ’s-Hertogenbosch. Daar bleek dat de reparatie in Frankrijk niet alleen zeer ondeugdelijk is geweest maar zelfs levensgevaarlijk (zie de opmerking op bijgaand factuur van Kwikfit).
Mijn vraag: wat raadt de ANWB ons aan te doen om genoegdoening te verkrijgen bij garage Arlac.

Antwoord van Marlijn

Antwoord van Marlijn

ANWB Expert


U heeft uw auto moeten laten repareren tijdens uw vakantie in Frankrijk. De problemen blijken niet te zijn verholpen. U vraagt zich af wat u kunt doen om genoegdoening van de Franse garage te krijgen.

Om de Franse garage aan te kunnen spreken voor de kosten door een onjuiste reparatie zal aangetoond moeten worden dat de garage ondeugdelijk heeft gerepareerd. Op onze website vindt u een stappenplan hoe in dat geval te handelen.
Het advies is de Franse garage te informeren over de problemen en niet te laten repareren zonder overleg met de Franse garage. Zorg verder voor bewijs, zoals het vervangen onderdeel, de factuur en een rapport/verslag van bevindingen van de Nederlandse garage. Stel de Franse garage vervolgens in gebreke (op onze website vindt u een modelbrief).

Komt u er met de Franse garage niet uit dan kunt u het Europees Consumenten Centrum inschakelen voor bemiddeling.