Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Aangetekende boete in Nederland ontvangen

Vraag gesteld door T. Kuijt op 15 augustus 2022

op 22 januari 2022 heb ik blijkbaar een snelheidsovertreding minder dan 20km begaan. Als je binnen 30 dagen betaalt, is de boete €90
op 10 augustus 2022 heb ik een aangetekende brief ontvangen van €375. Daarvoor nooit een brief ontvangen. Ik heb gebeld met +33 1 77 68 66 11. Echter wordt na lange tijd wachten de verbinding verbroken.
Daarna geprobeerd op https://www.antai.gouv.fr/designation-ou-contestation/ een bezwaar in te dienen. Ook dat lukt niet.

Dit is de 2e keer dat mij dit overkomt. Ik wil de boete niet betwisten maar wel de verhoging.

Wat kan ik doen?

Antwoord van Lisette

Antwoord van Lisette

ANWB Expert


U hebt een aanmaning gekregen van een boete uit Frankrijk. U heeft niet eerder een kennisgeving van de overtreding ontvangen. Het boetebedrag is inmiddels verhoogd. U wilt de oorspronkelijke boete wel betalen, maar niet de verhoging. Bezwaar maken tegen de verhoging is u niet gelukt.

Ik kan u alleen maar adviseren het toch nogmaals, telefonisch of per post te proberen. Meer informatie hierover staat op antai.fr. U kun daar ook uw dossier inzien. Een andere oplossing heb ik helaas niet voor u. Of u met betaling van alleen het oorspronkelijke boetebedrag kunt volstaan, is bij ons niet bekend. Er is een risico dat u dan toch weer wordt aangemaand het resterende bedrag te betalen. Bovendien is het mogelijk dat bij blijvende niet betaling, de boete ter incasso wordt overgedragen aan het CJIB.